Excelsior

Nieuws december 2005

Kerstconcert Dorpskerk 10 december 2005

Op 10 december gaven C.O.V. Excelsior, Muziekensemble Pur Sang en de Cantorijen van de Dorpskerk en de Scheppingskerk een gezamenlijk Kerstconcert in de Dorpskerk. Medewerking werd verleend door de solisten Elisabeth van Duijn, sopraan en Rien Vis, bas. Het orgel werd bespeeld worden door de heren Hans Vis en Tjepko Tiersma. De koordirigenten Cees Moejes, Elisabeth van Duijn, Theo van der Hoorn en Jos Schohaus hadden beurtelings de leiding.

Voorafgaand aan het concert werden om 17.00 uur bij het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom buiten al enkele kerstliederen gezongen.

Het concert, inclusief de zgn. Scratchmiddag, werd financieel mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de Lionsclub Leiderdorp, de Lionsclub Rhijnlandt Leiderdorp en de Rotaryclub Leiderdorp.

Wolfgang Lange - Dirigent 2000 tot 2005 december 2005

Wolfgang Lange studeerde hobo bij Han de Vries (Amsterdam), Gerhard Turetschek (Wenen, “cum laude”) en Christian Schneider (Keulen, “Konzertfach”) Hij was freelance hoboïst in diverse orkesten en is medeoprichter en vaste hoboïst van het Helios Ensemble.
Hij studeerde koordirectie bij Barend Schuurman aan de Hogeschool voor Muziek te Rotterdam en vervolgde zijn opleiding “tweede fase” bij Louis Buskens aan de Hogeschool voor Muziek te Tilburg.
Wolfgang Lange is ook dirigent van het Utrechts Kamerkoor en het Waterlands Kamerkoor te Purmerend.
Recensie.