Excelsior

Nieuws 2006

Jubileumconcert 28 oktober 2006

W. A. Mozart, Krönungsmesse
G. F. Handel, Four Coronation Anthems
J. Haydn Te Deum

Met medewerking van:

Rijnlands Symfonieorkest
Isabel Delemarre, sopraan
Marie Anne Jacobs, alt
Adriaan Wouters, tenor
Marcel van Dieren, bas

Algehele leiding: Hans van der Toorn

Jubileumexpositie “110 jaar C.O.V. Excelsior” 1 oktober 2006

Op zondag 1 oktober 2006 opende Henk Boelee, oud voorzitter en erelid, onder grote belangstelling van koorleden, donateurs en pers de jubileumexpositie “110 jaar C.O.V. Excelsior” in het Leiderdorps Museum aan de Hoogmadeseweg 70 in Leiderdorp.

Museumvoorzitter Jos Gerrese overhandigde als symbolisch cadeau de versleten achterkant van het vaandel dat voor deze gelegenheid geheel gerestaureerd is.

110 Jaar historie leverde veel materiaal voor deze interessante tentoonstelling, die niet alleen een beeld geeft van het koor, maar ook van het sociale leven in de vorige eeuw in Leiderdorp.

De tentoonstelling was tot eind februari 2007 te bezoeken.

Inloopconcert 10 september 2006

Inloopconcert ter gelegenheid van de Open Monumentendag,
van 13.00 tot 14.00 uur in de Dorpskerk, Hoofdstraat, Leiderdorp.
Dirigent Hans van der Toorn, organist Rijk Jansen.

Koorreis Duitsland - Jubilerend Excelsior bezocht Leipzig en Erfurt 28 mei 2006

De COV Excelsior bestaat dit jaar 110 jaar, reden voor het koor om dit te vieren met een muzikale reis naar Duitsland.

Op woensdag 24 mei 2006 stapten de bijna 50 koorzangers met enkele introducés al vroeg in de bus om na een tussenstop in Dillenburg aan te komen in Weimar waar het koor logeerde.

Op donderdag, Hemelvaartsdag, werd een inloopconcert gegeven in de Nikolaikirche in Leipzig, bekend in heel Duitsland omdat hier de maandagdemonstraties vertrokken, de geweldloze protestdemonstraties tegen het DDR-staatsbestel.

Het koor gaf hier met de uitvoering van twee Coronation Anthems van G.F. Händel en het Te Deum van J. Haydn alvast een voorproefje van het jubileumconcert, dat onder de titel "Kroonjuwelen" later dit jaar in de Dorpskerk gehouden zal worden.

Voor dirigent Hans van der Toorn was dit zijn eerste optreden met Excelsior en voor de begeleiding op het orgel was Susanna Veerman, organiste en tevens dirigente van Vox Humana mee op reis.

De vrijdag werd doorgebracht in Eisenach waar men o.l.v. een gids in de voetsporen van Bach trad.
Ook werd hier de beroemde Wartburg bezocht.

De zaterdag was een dag, die men zowel in Weimar als in Erfurt kon doorbrengen en waar de koorleden zich tijdens het slenteren door de oude stadjes en het bezoeken van de prachtige kerken en musea en natuurlijk de vele terrasjes echt op vakantie voelden.

Zondag 28 mei verleende het koor met het zingen van de Kleine Orgelmis en het Te Deum van J. Haydn medewerking aan de morgendienst in de Thomaskirche van Erfurt.

Zondagavond laat kwamen de koorleden moe, maar zeer voldaan weer in Leiderdorp terug.