Excelsior

Nieuws 2016

Grote Club Actie 23 november 2016

COV Excelsior deed ook dit jaar mee aan de Grote Clubactie. De netto opbrengst hieruit was bestemd om daarvan mede ons jubileumconcert van 30 oktober 2016 te bekostigen. Hoewel we ons wensbedrag van € 1.500,- niet haalden, bedanken wij al onze lotenkopers hartelijk voor hun support!

Jubileumconcert "O Be Joyful" 30 oktober 2016

Op zondag 30 oktober 2016 gaf COV Excelsior ter gelegenheid van het 120- jarig bestaan haar jubileumconcert "O Be Joyful" in de Scheppingskerk te eiderdorp. Het was een zeer geslaagd middagconcert in een uitverkochte zaal.Na afloop was er een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje. Uitgevoerd werden twee werken van de nog onder ons zijnde componisten:

Soliste:
Heleen Koele - sopraan

Begeleiding:
Niek van der Meij - orgel
Leiderdorps Kamerorkest

Algehele leiding: Hans van der Toorn

Recensie Leidsch Dagblad

Artikel Leiderdorps Weekblad

István Juhász overleden 4 juli 2016

In de ochtend van maandag 4 juli is ons koorlid István Juhász overleden. István was al lange tijd ziek en te zwak om de koorrepetities bij te wonen. Deze maand was hij 21 jaar lang lid van Excelsior. Ondanks zijn ziekte bleef hij lid van Excelsior, dat zoveel voor hem betekende. István zong bij de bassen. Tijdens de uitvaartplechtigheid op woensdag 13 juli in de aula van de begraafplaats Rhijnhof in Leiden zongen wij onder leiding van Hans van der Toorn het eerste deel van het Requiem van Bruckner en het Ave Verum Corpus van Mozart. Wij wensen zijn familie veel sterkte in deze droevige dagen.

Plantjesmarkt 6 mei 2016

Dit jaar hielden we onze jaarlijkse plantjesmarkt op zaterdag 30 april tussen 08:30 en 16:00 uur en op maar Ă©Ă©n locatie: het pleintje tussen de Scheppingskerk en de AH supermarkt. Onze leden "bemanden" bij toerbeurt de kraam. De netto opbrengst zal mede worden gebruikt om onze concerten mogelijk te maken. Met dank aan onze trouwe kopers!

Frans de Graaf overleden 2 maart 2016

Leiderdorp, 2 maart 2016

Op woensdag 2 maart is Frans de Graaf op de leeftijd van 73 jaar geheel onverwacht overleden. Frans was al meer dan 30 jaar een trouw lid van Excelsior. Hij zong met overgave bij de bassen. We waren zo blij hem weer terug te zien na het overlijden van zijn vrouw Bep, nu bijna een jaar geleden. Op de rouwkaart staat zo treffend hoe en wat hij was: "Heel bijzonder, heel gewoon, gewoon een heel bijzonder mens."

Jan Wortelboer overleden 7 februari 2016

Jan Wortelboer Leiden, 7 februari 2016

Vandaag bereikte ons het droevige nieuws van het overlijden van ons trouwe koorlid Jan Wortelboer. Jan was sinds 2009 lid van ons koor. Met zijn aimabele verschijning en zijn gevoel voor humor was hij een gewaardeerd lid van het koor. Wij zullen hem en zijn muzikale bijdrage aan het koor zeer missen.
Wij leven mee met de familie en zijn naasten. In het bijzonder met Agnes, met wie hij de laatste jaren een bijzondere band had.

vz. Edo Elstak

Concert "Romantiek in de kerk" 23 januari 2016

Solisten:
Kitty Jansen - sopraan
Margot Kalse - alt
Jan-Willem Schaafsma - tenor
Bas Kuijlenburg - bas

Begeleiding:
Wim Dijkstra - orgel

Algehele leiding:
Hans van der Toorn

Zaterdag 23 januari 2016 in de Dorpskerk te Leiderdorp.

Open Repetitie / familie-repetitie 11 januari 2016

Maandag 11 januari 2016 was er een open repetitie in de Dorpskerk te Leiderdorp. Hoewel de opkomst van belangstellenden niet groot was, waren er twee mensen die aangaven dat zij graag willen blijven zingen bij COV Excelsior. Zij mogen nog een paar repetities meerepeteren. Als zij daarna door de stemtest komen, kunnen zij lid worden.