Excelsior

Nieuws 2017

Medewerking aan Kerstochtendviering 28 december 2017

Eerste Kerstdag, maandag 25 december 2017, aanvang 10:00 uur - Dorpskerk Leiderdorp

Door het koor werden, deels in samenzang, de volgende liederen gezongen:

De dienst stond onder auspiciën van de Protestantse Gemeente Leiderdorp. Voorganger was ds. 

Organist: Hans Vis

Dirigent: Hans van der Toorn

Afscheid Corrie Kisman 25 december 2017

Tijdens het concert op 25 november 2017 nam Corrie Kisman afscheid van COV Excelsior na een actieve koorperiode van ruim 55 jaar. Zij zong er niet alleen, maar vervulde ook diverse bestuursfuncties. Respectabel en zeer bewonderenswaardig!

Concert "The Joy of Friendship 29 november 2017

Zaterdag 25 november 2017 - avondconcert aanvang 20:00 uur - De Goede Herderkerk, Zoeterwoude-Rijndijk

Gezamenlijk concert met het gemengd koor "Amici" uit Canterbury. Excelsior opende met:

Amici Chorus zong vervolgens:

De gezamenlijke koren voerden tenslotte uit:

Medewerkenden:

Kitty Jansen - sopraan
Charlotte Hardwick - sopraan
Jennifer Brisk - alt
Lise Cribbin - pianist
Wim Dijkstra - organist
Leiden Sinfonietta - orkest

Dirigenten: Hans van der Toorn en Grenville Hancox

Grote Clubactie - 16 september tot 22 november 24 november 2017

Het koor deed weer mee aan de Grote Clubactie. De actie leverde ruim vierhonderd Euro op voor de verenigingskas. Alle leden en donateurs hartelijk dank hiervoor!

Erelid Henk Boelee (86) overleden 28 september 2017

Met verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden op 15 september 2017 van ons Erelid Henk Boelee. Henk was lid van ons koor van 1952 tot 1992. Voor zijn vele verdiensten als koorlid en bestuurslid is hij na zijn afscheid benoemd tot Erelid van COV Excelsior. COV Excelsior werkte mee aan de afscheidsdienst op donderdag 21 september 2017 in de Dorpskerk in Leiderdorp. We zongen onder leiding van Hans van der Toorn het Ave Verum (C.C. Saint-Saens) en The Lord bless you and keep you (P. Lutkin).

Open Monumentendag 13 september 2017

Op zaterdag 9 september presenteerde COV Excelsior zich om 13:00 en 15:00 uur met een a capella programma in de Marekerk te Leiden. Uitgevoerd werden:

- Notre Père (Duruflé)
- Ave Verum ( Saint Saëns)
- Tenebrae factae sunt (M. Haydn)
- God so loved the world (Stainer)
- Magnificat met pianobegeleiding (Andriessen)
- The Lord bless you (Peter C. Lutkin)

 Foto: Ellen Martens

Anjeractie 1 juni 2017

COV Excelsior deed in de maand mei mee aan de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Enkele koorleden gingen in de collecteweek in Leiderdorp een of meer dagen met een collectebus op pad. Daarnaast kon tot en met 31 mei online worden gedoneerd op een speciale actiepagina van het koor op de website van het fonds. De inspanningen leverden bij elkaar € 870,57 op. Het mooie is dat 50% (vorig jaar 30%) van dit bedrag direct terugvloeit in de koorkas. Opvallend was, dat mensen die dit hoorden, het laatste bijzonder bleken te waarderen. Zij doneerden nu vaak zelfs een dubbel bedrag: "Twee euro voor het Anjerfonds en twee euro voor je koor!" Van de opbrengst wordt ons najaarsconcert op zaterdag 25 november a.s. in de Goede Herderkerk in Zoeterwoude mede mogelijk gemaakt. 

Plantjesmarkt 10 mei 2017

Op zaterdag 6 mei vond van 08:00 tot 16:30 de jaarlijkse Plantjesmarkt van COV Excelsior plaats. Net als vorig jaar bij winkelcentrum Santhorst, tussen de Scheppingskerk en de supermarkt Albert Heijn. Leden- vrijwilligers stonden klaar om kopers aan prima kwaliteit perkplantjes en zakken potgrond te helpen. Met de netto opbrengst van de plantjesverkoop worden onze concerten mede gefinancierd.

Open repetitie 6 april 2017

Op de open repetitieavond van maandag 3 april kwamen enkele heren met ons meerepeteren. Hiermee zijn wij blij, maar het hadden er best meer mogen zijn. Vooral tenoren komen we nog tekort... Ook op de volgende repetitieavond zijn mannen welkom, want we zoeken ook projectzangers voor ons najaarsconcert op zaterdag 25 november 2017!

Gerrit gehuldigd 3 april 2017

Zoals altijd, kondigde ons koorlid Gerrit Vonk - ook op maandagavond 27 februari - voor aanvang van de koorrepetitie aan dat hij in de pauze de ExcelsiorKlanken zou uitdelen. Het was de 300e uitgave. Wat hij toen nog niet wist, was dat aan hem voor zijn vele werk een verrassing zou worden aangeboden. Een knip- en plakboek met allerlei bijdragen / anekdotes van de leden. En nog een plantje daarbij. Een hartelijk applaus klonk op. Gerrit vond het allemaal een beetje overdreven, maar was er toch blij mee. Zoals je op de foto kunt zien.

Passieconcert 26 maart 2017

Zondag 26 maart 2017 - middagconcert, aanvang 15:00 uur - Dorpskerk Leiderdorp

Met medewerking van:

Wouter van Belle, organist

Ds. B. Boter, lector

Solisten uit het koor

Hans van der Toorn, dirigent