Excelsior

Nieuws 2018

Korenlint Haarlem 4 juli 2018

Zaterdag 8 september deed COV Excelsior Leiderdorp mee aan het Korenlint, een jaarlijks terugkerend evenement op de Monumentendagen in Haarlem. Hieraan deden meer dan 100 koren mee! Wij waren ingedeeld voor twee optredens van elk twintig minuten:

Vivienne ChuLiao begeleidde ons op piano tijdens twee muziekwerken. 

Repertoire:
- God so loved the world - John Stainer
- Notre Père - Maurice DuruflĂ©
- Hilf, Herr! - (deel 1) uit het Oratorium Elias van Felix Mendelssohn Bartholdy
- Baal, erhöre uns - (deel 11) uit het Oratorium Elias van Felix Mendelssohn Bartholdy
- The Lord Bless You and Keep You - Peter Lutkin
- Magnificat - Hendrik Andriessen

Stainer, DuruflĂ© en Lutkin werden a capella uitgevoerd. Vivienne ChuLiao begeleidde het koor bij twee muziekwerken.

Grote Clubactie 15-9 tot 22-11 18 juni 2018

Wij doen weer mee met de jaarlijkse Grote Clubactie.
De landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie 2018 start op 15 september en eindigt 22 november. Onze leden gaan hun familie, vrienden en collega's in een e-mail vragen om online te doneren. Maar we gaan ook huis-aan-huis loten verkopen, waarbij de koper een eenmalige machtiging geeft voor afschrijving. De loten kosten weer € 3,00 per stuk. Hiervan krijgt COV Excelsior 80%, dus € 2,40 terug voor de verenigingskas. De opbrengst zal, net als die van de Anjercollecte, gebruikt worden om ons concert "Elias" op zaterdag 29 februari 2019 mogelijk te maken.

Plantjesmarkt 5 mei 26 april 2018

Koop uw plantjes voor de tuin bij ons! Naast kleurig Ă©Ă©njarig perkgoed en plantjes voor bakken en potten kunt u bij ons ook terecht voor grote en kleine zakken potgrond. Met uw aankopen op deze plantjesmarkt sponsort u COV Excelsior bij het organiseren van haar concerten en activiteiten.

Zaterdag 5 MEI 2018 - 09.00 tot 16:00

Winkelcentrum Santhorst (tussen AH en Scheppingskerk) Leiderdorp.

Anjercollecte 2 maart 2018

Wij steunen het Prins Bernhard Cultuurfonds. In de week van 28 mei tot en met 2 juni collecteerde een vijftal koorleden huis-aan-huis in Leiderdorp. Ook kon online worden gedoneerd via de speciale actiepagina van COV Excelsior op de website van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hiermee steunde u zowel het Prins Bernhard Cultuurfonds als het koor. Want maar liefst 50% van het gedoneerde geld gaat naar ons koor! Wij bedanken alle mensen voor hun gift, ook de mensen die online doneerden! Het geld dat wij terug krijgen van het PBC gaan wij gebruiken voor ons grote concert op 23 februari 2019 van het prachtige oratorium de ELIAS van Mendelssohn met een groot orkest en acht solisten!

Open repetitie 15 januari 2018

Iedereen die graag eens in een oratoriumkoor wil meezingen, was welkom op deze open repetitieavond in de Dorpskerk. Er was een opkomst van maar liefst vier belangstellenden.  Zij kregen de nodige muziek uitgereikt om met het koor mee te studeren. Er werd gerepeteerd op de Elias van Mendelssohn.